Bugüne kadar birçok kez az yakan otomobil tavsiyesi almış ya da vermiş olmanız muhtemel. Türkiye’de satılan ve az yakan otomobiller incelendiği zaman, bazı otomobil gruplarının öne çıktığı rahatlıkla gözlemlenebiliyor. İsterseniz öncelikle bu gruplardan bahsedelim.
Volkswagen Grubu: Audi, Skoda, Volkswagen, Porsche ve SEAT gibi üyelere sahip olan grup, TDI motor teknolojisi ile az yakan dizel araçlar üretiyor.
Peugeot Citroen Grubu: Adından da anlaşılabileceği gibi Citroen ve Peugeot markalarını içinde barındıran grup, 2017 yılında Alman otomobil devi Opel’i de satın aldı. Az yakan otomobil markaları arasında gösterilen Peugeot gibi markaları barındırması nedeniyle sık tercih edilen otomobil gruplarından biri olmayı başarıyor.
Renault Nissan İttifakı: Renault ve Dacia markalarını içinde barındıran Renault Grubu ile Japon üretici Nissan’ın birlikteliği ile oluşan ittifak, listeye birçok araç sokmayı başarıyor.
Şimdi en az yakan dizel araba önerilerimize geçelim.
ECOTEC teknolojisi ile sunulan Opel Corsa, dizel otomobiller arasında en az yakan seçenekler arasındadır. 100 kilometre için ortalama 3.2 litre yakıt tüketen Corsa, sadece yakıt teknolojisi konusunda öne çıkmıyor. Isıtmalı koltuklar ve direksiyon gibi konfora yönelik özelliklere ek olarak hız sabitleyici (Cruise Control) gibi teknolojiler de araç ile beraber sunuluyor.
1.4 L ve 1.6 L TDI hacme sahip motorlar ile sunulan Audi A1, az yakan dizel otomobiller arasında oldukça ünlü. A1, 1.4 litrelik dizel motor ve otomatik vitesli kombinasyon ile 100 kilometre mesafede ortalama 3.4 litre yakıt tüketiyor. Fiyatları biraz pahalı olsa bile 15.000 kilometreyi geçecek kullanıcılar, düşük yakıt tüketimiyle kârlı hale geldiği için sıkça tercih ediliyor. Kaslı görünümü dikkat çeken otomobil, dizel motor ve otomatik vites kombinasyonu ile hem seri hem de verimli hale geliyor.
2017 yılında yenilenen ve 8. jenerasyonu ile sevenlerinin karşısına çıkan Ford Fiesta, 1.5 litrelik hacme sahip olan dizel motor ile 100 kilometre mesafede 3.5 litre yakıt tüketiyor. Verimliliği ile ön planda olan motor ile Fiesta, 85 beygir güce ulaşabiliyor.
En az yakan dizel arabalar listemizin iddialı araçlarından olan Peugeot 208, küçük olmasının faydasını her alanda gösteriyor. BlueHDi dizel motor ile 100 kilometre için sadece 3.5 litre yakıt tüketen araç, kısa boyu ve fazla geniş olmayan tasarımı sayesinde her alana rahatça sığabiliyor. Tüm bu özellikleri alt alta toplandığı zaman da ideal bir şehir aracı haline geliyor.
Küçük SUV araç piyasasının altını üstüne getiren Peugeot 2008, düşük yakıt tüketimi ile de göz dolduruyor. 1.6 litrelik BlueHDi motorun kullanıldığı 2008, 100 kilometre için sadece 3.5 litre yakıt tüketiyor.
C segmenti premium araçlar arasında çok sevilen ve oldukça başarılı olan araçlardan BMW 1 Serisi; sürüş asistanı ve aktif hız sabitleyici gibi birçok güvenlik ekipmanına sahip. Premium bir araçtan beklenen konfor ise Alman teknolojisi ile üretilen koltukların içerisinde gizleniyor. Beli sıkıca kavrayan koltuklar, uzun mesafeler kat etseniz dahi rahatsız vermeyecek şekilde üretiliyor. Serinin üyesi 1.16d versiyonun 100 kilometre mesafe için sadece 3.6 litre yakıt tüketmesi bir diğer güzel yan oluyor. Boyutları itibariyle metropoller için büyük bir araç diyebileceğimiz BMW 1.16d, az yakan büyük arabalar arasında rahatlıkla gösterilebilir.
Renault’un iş dünyası için geliştirdiği geniş ve büyük aracı Talisman, sert çizgileri ve kaslı yapısı ile kendinden söz ettiriyor. İş dünyasının prestijli araçları arasına girmeyi kısa süre içerisinde başaran araç, gelir ve gider dengesini sarsmayacak şekilde özel olarak dizayn edilmiş. Rüzgar sürtünmesi ile yakıt tüketimi oldukça düşük seviyelerde tutulan araç, 1.5 litrelik dCi motor ile 100 kilometrede sadece 3.6 litre motorin harcıyor.
Opel’in FIAT ile beraber geliştirdiği teknolojilerden olan CDTi motor, verimlilik konusunda oldukça başarılı. Yıllara meydan okuyan Astra modelinde de kullanılan CDTi moturun 1.6 litrelik versiyonu, 100 kilometre için ortalama 3.7 litre yakıt tüketiyor. 1.6 CDTi motorun bir başka öne çıkan özelliği ise 110 beygir güç üretebilmesi.
Renault’un efsanevi otomobili Clio, yıllardan beri düşük yakıt tüketimi ve nispeten uygun fiyatları nedeniyle çok tercih edilen araçlardan oluyor. Renault’un efsanevi dizel motoru, dCi ile üretilen iki farklı Clio vesiyonu bulunuyor. İkisi de 1.5 litre hacme sahip olan versiyonlardan biri 75, diğeri 90 beygir güç üretiyor. Renault Clio 1.5 dCi 75 BG şeklinde kodlanan model, 100 kilometre mesafe için ortalama 3.6 litre yakıt tüketiyor.
Citroen’in küçük aileler ve tek başına büyük metropollerde yaşayanlar için geliştirdiği C3, kıvrak ve seri yapısıyla göz dolduruyor. Aile ekonomisini sarsmaması için BlueHDi motora sahip olan otomobilin, 1.6 litrelik seçeneği yakıt tüketimi konusunda oldukça başarılı. 5 ileri manuel vites ile sunulan ve 1.6 BlueHDi 75 HP S&S şeklinde kodlanan versiyon, 100 kilometre için sadece 3.6 litre yakıt tüketiyor.
Türkiye’nin 2017 yılında en çok satan otomobilleri arasında 2. sırayı alan Renault Megane, 1.5 litrelik verimli dCi motoruyla göz dolduruyor. Hem sedan hem de hatchback versiyonlarında 100 kilometre için 3.7 litre motorin tüketen 1.5 litrelik motor, 90 beygir güç üretebiliyor.
Teknolojik birçok donanım ile beraber sunulan Audi A3, yakıt tüketimi konusunda da oldukça başarılı. 1.6 TDI motor ve 7 ileri otomatik vites ile sunulan A3, 100 kilometrede ortalama 3.7 litre yakıt tüketiyor. Otomobil ile beraber aktif şerit takip asistanı ve dikey park desteği gibi teknolojik özellikler ile yüksek ücretinin hakkını veriyor.
FIAT’ın “ezber bozan” aracı Egea, yakıt tüketimi konusunda oldukça iddialı. Büyük reklam kampanyası ile duyurulan araçlar genellikle vadettikleri başarıyı yakalayamıyor. Ancak FIAT Egea için bunu söylemek oldukça güç. 2017 yılının en çok satan araçları listesinde 1. sırada yer alan Egea, 1.6 litrelik Multijet II motoruyla 100 kilometre mesafe için sadece 3.7 litre motorin tüketiyor.
Volkswagen, kendi adını taşıyan grubun adeta amiral gemisi gibi büyük yükü çekiyor. Verimliliği ve uzun yıllar bozulmamasıyla öne çıkan TDI motoru ile çok sevilen marka, küçük sınıfa hitap edebilmek için de Polo’yu üretiyor. 1.6 litrelik TDI motor ile ortalama 3.8 litre yakıt tüketen Polo, 80 beygir güç üretebiliyor.
Peugeot Citroen Grubu’nun en gözde araçları arasında gösterilen C4; konfor, estetik ve düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. 1.6 litrelik e-HDi motor ve otomatikleştirilmiş 6 ileri vitese sahip olan C4 modeli, 100 kilometrede sadece 3.8 litre motorin tüketiyor. Aracın masaj özellikli koltukları ile konfora yönelik özellikleri öne çıkıyor. Arkaya doğru uzanan ön cam ve yüksek bel çizgisi ile araç hem estetik hem de heybetli görünüyor.
Renault Grubu’nun üyesi olan Dacia, Fransız otomobil teknolojisinin en başarılı örneklerinden olan dizel dCi motor kullanıyor. Türkiye’de oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşan Dacia Sandero’nun dCi teknolojine sahip 1.5 litrelik versiyonu ise 100 kilometrede sadece 3.8 litre yakıt tüketiyor.
Tatil İçin SUV Araç Kiralama Tatil planları yaparken, konfor ve güvenliği bir arada sunan bir ara&c...
Devamını okuSon yıllarda Kurtköy İstanbul'un hızlı büyümesiyle birlikte önemli bir ticaret ve sanayi merkez...
Devamını okuKARTAL DA KİRALIK ARAÇLAR KARTAL RENTACAR KARTAL OTO KİRALAMA...
Devamını okuKartal oto kiralama, kısa veya uzun vadeli olarak araç kiralamak için kullanılan bir hizmettir. Ara&ccedi...
Devamını okuKARTAL OTOMOTİV & RENT A CAR Yıllık araç kiralama, aylık araç kiralama, günlük ara&ccedi...
Devamını oku